Пропускане към основното съдържание

#travelguide Брюксел

 Здравейтеее ! 

Не съм писала тук от толкова много време , че просто не е истина.

Това е така , защото имам известни неразбирателства с платформата , но докато избера нова такава и реша къде ще се помещава блога реших , че нищо не пречи да пиша още малко тук . Много от вас ми писаха , че пътеписите липсват и е така за съжаление. Заради пандемията и много други обстоятелства се наложи да оставя пътуванията на пауза , но пък ми хрумна идеята , че мога да ви зарадвам с няколко стари кадъра от пътувания преди години. 

По принцип не пиша за чужбина , но взе да ми липсва пътуването със самолет и преживяванията на чужда земя и реших да си припомня колко е хубаво да пътешестваш, а това искам да го направя заедно с вас тук. 

Май стана прекалено дълго интрото , но се познаваме и знаете , че аз съм по дългите обяснения😂. Днес ще разгледаме Белгия и по-специално един величествен град - Брюксел.


Как да стигнем до там ?
Естествено винаги можем да отидем до Белгия с автобус или кола , но предвид огромното разстояние няма да е едно от най-приятните изживявания. Може би ще е приятно ако сте решили да разгледате и други държави по пътя и така да си направите една голяма екскурзия. Ако сте решили да посетите само и единствено Брюксел то решението е със самолет. Както всичко останало така и тук има и много скъпи , но и много бюджетни билети. Нискотарифните компании като WizzAir изпълняват полети до там така,че може да се възползвате от билетите .



Географско положение , официален език , часова разлика.
Белгия се намира в Западна Европа и граничи с Германия , Франция , Нидерландия , Люксенбург и Северно море. 
Основните езици са фламандски или още наричан нидерландски и френски . Това да не ви тревожи ! В Белгия говорят перфектен английски и няма да имате проблем с ориентирането и комуникацията ! Минус е , че климатът там не е този на който сме свикнали ние. Вали често и то през всички сезони за това трябва да бъдем добре подготвени с всичко нужно за наистина много променливо време. Ако се събудите и е слънце след два часа може да има силна буря.
Часова разлика - Белгия са с един час назад от България . Не се усеща и не действа негативно на организма по никакъв начин . 

Какво да посетим ? 
Брюксел е изключително красив град с много места за посещение от всякакво естество. Архитектурата е невероятна и аз лично мисля , че точно това привлича туристите към този град . 


-Атомиум е една от най-посещаваните забележителности и представлява огромна метална конструкция с формата на железен атом , построена за изложението през 1958г., която се превръща в символ на града. 
-Пикаещото момченце - Доста интересна забележителност с още по-интересно наименование. Това е също един от символите на Брюксел и интересното е , че статуята всеки път е облечено в различни дрехи.
-Кралският дворец -Оригиналът е разрушен от пожар през 1731г. През вековете са успели да възстановят и обновят цялостния вид и сега може да го посетите за ограничен период през лятото . 


-Кралски музей на изящните изкуства - Забележителен музей с картини на Рембранд , Ван Дайк , Рубенс и други творци . 
Европейският парламент - Там се провеждат събранията на европейските депутати . Може да разгледате залите и отвътре включително и заседателната зала .

- Катедрала Сен Мишел и  Гудула - Намира се точно на центъра и няма как да я объркате . Света Гудула е покровителка на града и нейните мощи се пазят в църквата.
- Музеят на бирата Gueuze - Тук се помещава все още функционираща пивоварна фабрика . Ще бъдете разведени из пивоварната и ще научите за начина на производство на бира като ще имате възможност и за дегустация .
-Шоколадови морски дарове - Типичните белгийски шоколадови бонбони , които са невероятно вкусни . Те са под формата на морски дарове и са най-често тъмен или бял шоколад . 

Традиционна кухня и заведения.
В Белгия кухнята е много разнообразна и съчетава немски и френски кулинарни традиции. 
Заек със сини сливи варени в бира , задушено говеждо в бира , салата от зелен фасул и бекон и много други . 
Има много заведения където може да хапнете и средната цена е  20евро.
Като уличната храна е много евтина и имате възможност за хапване в кафенета , но и в много скъпи ресторанти. Има много промота в азиатските ресторанти тип All you can eat и са на цени от около 15евро.




Транспорт 
В Брюксел има всякакви видове транспорт , които са много удобни и позволяват разходки из целия град. Само , че е сравнително скъпо , защото едно качване е около 3 евро , а такситата започват от 7евро . Ако искате да посетите и други градове в други държави като да речем Амстердам ще ви е удобно да използвате влак , защото цената е около 30 евро .
СЪВЕТИ 
1.Ягодите на шиш , които ще ви продадат на улицата са много вкусни и не трябва да ги пропускате !
2.Ако сте любители на мидите като мен то Брюксел е вашето място , защото се предлагат във всеки ресторант !
3.В Брюксел има две летища като от основното може да стигнете до центъра на града с линиите 272 и 471. Цената на  билетчето е около 5 евро.
4.Трафикът е най-тежък сутрин в 9.30 и неделите около 16.00ч.
5.Препоръчвам разходка и извън Брюксел : Антверпен и Гент са страхотни !
6. Екскурзията е подходяща за всякаква възрастова група. 
7.Забавления има за всеки като и нощния живот тук не е за подценяване , но все пак е доста скъп . 
8.Хотелите на центъра са на около 100евро . Препоръчвам наемане чрез Air Bnb за сключване на възможно най-изгодната сделка.
 Надявам се статията да ви е била интересна и полезна !

Може да ме последвате и в Инстаграм - travelandmakeuplovers






Коментари

  1. Здравейте препорьчван ви латино сериала хит




    Бети в Ню Йорк







    Всяка вечер без сьботите и неделите от 21 до 22 часа






    Бтв Лейди

    ОтговорИзтриване
  2. Бети в Ню Йорк




    Всяка сутрин без сьботите и неделите от 9 до 10 часа







    Бтв Лейди

    ОтговорИзтриване
  3. Препорьчвам ви латино сериала хит Земя на честта





    Изльчен Бтв





    Бтв Лейди







    Четете Земя на честта





    Бтв бг мама

    ОтговорИзтриване
  4. Германският хит Сериал Спасители в планината






    Изльчен Бтв Лейди






    Бтв








    Повторение сезон 7







    Всяка вечер без сьботите и неделите от 20 до 21 часа








    Бтв Лейди

    ОтговорИзтриване
  5. Спасители в планината повторение сезон 7







    Всяка сутрин без неделите и понеделниците






    От 6 до 7 часа




    В ефира на Бтв Лейди

    ОтговорИзтриване
  6. Спасители в планината засега има 12 сезона




    Може да има сезон 13






    Сезон 12 сигурно през 2021 г в ефира на Бтв

    ОтговорИзтриване
  7. Влезте в Спасители в планината







    Публична група фейсбук






    Брагодаря ви

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте моля не ми изтривайте коментарите ми





    Брагодаря ви

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

До Плиска и назад с БДЖ ?

Е влаковете не са толкова лоши колкото сигурно си мислите.😀🚂🚅 Днес мисля да ви отведа от ЖП гара Варна до ЖП гара Плиска е поне виртуално. Както съм писала в описанието на блога обичам да избирам дестинациите си на гишето за билети . Така стана и в този случай. Купихме си билетите и право към влака за Плиска. Разстоянието е 1 час и 30 минути с влак. За малко да изтървем гарата,защото е толкова мъничка и почти незабележима. Скочихме в последния момент от влака и се озоваваме на сред нива. Точно така ГОЛЯМА ПРОСТОРНА НИВА без признаци за живот. Мисля,че за първи път ме обзе паника при пътуване . 😂 На гарата имаше само един човек който се приготвяше да си тръгва и едно огромно куче. Попитах го за някакъв транспорт до селището,а той ми се засмя от сърце и ми каза,че единствения транспорт са ми двата крака и ако продължа 3км. нагоре по нивата и след това още около 4км. по главното шосе ще стигна до старата част на града (така става като не проучваш разстоянията предварително.) Така де т

Jouer rose gold - eyeshadow palette

Здравейтееее !  Не много отдавна в Инстаграм ви бях споделила за една от любимите си палитри .  Днес ще ви разкажа малко повече за Jouer rose gold и също така ще я видите в действие.💙 Jouer rose gold съдържа 12 цвята от  , които 9 мат и 3 перлени цвята. Палитрата е много пролетна и въпреки  , че има само 12 цвята могат да се направят много различни визии. Палитрата пристига в много красива опаковка . Има голямо огледалце  , което естествено е ПЛЮС . Цветовете са силно пигментирани  , но въпреки това се преливат много лесно . Не е прашлива и не ми е нужен фиксиращ спрей или основа за сенките  , защото и без тях ми се задържат 8 часа без да се ронят ! Харесва ми  , че има цветове за всяко настроение както се казва. От тъмни до наистина много пролетни и зареждащи .  Тук съм използвала по - светлите тонове .  Аз съм голям любител на rose gold гамата  , а когато същата тя е дори и с блясък .. автоматично се превръща в най-добрата комбинация за

Calinachi Hair Mask

Здравейтеее ! Всяка жена обича да се грижи за косата си и съм сигурна  , че много от вас инвестират суми във фризьорските салони. Съвсем скоро открих марка  , която ви осигурява професионална грижа за косата в домашни условия. Те ми изпратиха маската си за коса и днес ще ви запозная с марката и продукта. Calinachi е нова на пазара българска марка.Марката предлага продукти специализирани в грижата за кожата и косата. Залагат на формули максимално близки до природата ,избягвайки съдържанието на консерванти  , оцветители  , петролни продукти и алкохол.  Маска за коса за екстремно възстановяване с феерия от 4 масла и активни съставки.   4те масла в маската са - Арган  , Жожоба  , Авокадо и Кокос . Сигурна съм  , че повечето сте ползвали тези масла за косата си и мога да ви кажа  , че събрани в едно вършат чудеса. Също така продукта е богат на ценни витамини  , антиоксиданти и мононенаситени мазнини . Тези неща в комбинация обещават да направят косата силна  , блестяща  , ме